Har supporterne som besøker Stadion på kampdag blitt bedre til å kildesortere bosset sitt? Nå er den første sesongen med kildesortering oppsummert.

Brann og BIR Bedrift startet med kildesortering av bosset på Stadion i 2022, som en del av prosjektet «Grønn Stadion». Ved alle innganger, utganger og inne i tribunene er det beholdere for restavfall, papir og plast.

Nådde målet

Målet i den første sesongen var å øke sorteringsgraden med 10%, noe man klart å oppnå. 

– Gjennom prosjektet Grønn Stadion har det blitt mer tilrettelagt og satt mer fokus på kildesortering av avfall. Mer avfall og flere avfallstyper blir nå sortert ut blant publikum, administrasjon og skole. Etter prosjektet ble startet har sorteringsgraden økt med 10%. Dette fører til at mer avfall kan materialgjenvinnes og utnyttes bedre som den ressursen det er, sier markedsansvarlig i BIR Bedrift Jørgen Møklebust Austvik.

Med den første sesongen unnagjort ser Brann og BIR Bedrift nå frem mot 2023-sesongen. Da er målet å bli enda bedre, og for å få til det trenger man publikum sin hjelp.

– Vi er godt fornøyd med hvordan prosjektet har gått så langt. Til neste år skal vi blant annet få på plass miljøambassadører på kampdag som skal hjelpe oss til å øke sorteringsgraden ytterligere. Men for å lykkes trenger vi også hjelp fra publikum, som tar med bosset sitt til riktig bosspann når de forlater Stadion, sier kommersiell leder i Brann, Therese Andvik Rygg. 

I tillegg til Brann og BIR Bedrift har prosjektet blitt gjort mulig gjennom midler fra Agenda Vestlandet og Familien Brynildsens Legat.

Brann bruker allerede strømbesparende flomlys, digitale billetter og har kuttet i bruken av engangsplast for å nå klubbens bærekraftsmål. 

Saken på brann.no.

 

Miljøtiltak på Stadion. Fra venstre: Christian Kalvenes, daglig leder Brann, Kjersti Meyer-Moe, bærekraftsansvarlig Brann, Ruben Haveland, salgsleder BIR Bedrift, Therese Andvik Rygg, leder marked, kommunikasjon og bærekraft Brann, Jørgen Møklebust Austvik, markedsføringsansvarlig BIR Bedrift.