EL Boss er vår elektriske komprimatorbil og er den første i regionen for innsamling av avfall fra næringskunder.

Det har lenge vært tydelige signal om at man ønsker utslippsfri teknologi eller drivstoff for kjøretøy som skal inn i Bergen sentrum. Det har vært mulig å få tak i elektriske komprimatorbiler en stund, men vi synes det først nå er god nok kombinasjon mellom rekkevidde og lasteevne. Vi håper og tror at EL Boss bidrar til mindre utslipp i mange år fremover.

Rekkeviddeangst?

EL Boss skal først og fremst betjene våre kunder i Bergen sentrum. Med en teoretisk rekkevidde på 180 km, rekker den fint å tømme de omtrent 200 beholderne den skal, før den returnerer til mottaks- eller sluttbehandlingsanlegg. Den har en lastekapasitet på ni tonn. Batterikapasiteten er på 280 kW og lades over natten med 22,5 kWh.

Sjåføren av EL Boss er veldig fornøyd med den nye bilen. 

Liften som løfter og tømmer beholderne inn i bilen, er utstyrt med vekt og sensorer. Sensorene registrerer kundeinformasjon, dato og tidspunkt, avfallstype og vekt for hver enkelt beholder. De kan også automatisk identifiserer beholdertype fra størrelsene 140L til 1000L.
En elektrisk bossbil koster vesentlig mer enn en vanlig bossbil. Men vi imøtekommer krav og ønsker fra markedet, samt at vi naturlig nok vil bidra til å redusere utslippene i egen by. Dette er en del av våre #VestlandsVerdier. Du kan lese mer om dem ved å følge linken nedenfor.

EL Boss i media

Vi arrangerte en navnekonkurranse på Facebook og Instagram. Vi fikk inn mange gode forslag, og en intern avstemming viste at bilen skulle hete "EL Boss". I kjølvannet av dette ønsket TV Vest å lage en TV-reportasje. Den kan du se her (åpner i nytt vindu).

 

Våre #VestlandsVerdier