BIR Bedrift støtter lokal handel og gir totalleverandøren Måkestad Engros oppdraget med å lage julekurv til alle våre medarbeidere. Vi ønsker at våre naboer kan holde åpent også i morgen.

Måkestad Engros AS er en skikkelig Vestlandsbedrift. Historien går tilbake til 50-tallet, da Torvald Måkestad dyrket høykvalitets epler og pærer på gården i Hardanger. Leveransene gikk til Bergen og Oslo, og etter hvert nordover, før driften ble flyttet til butikk i Bergen. I 2001, noen år etter at butikken ble oppkjøpt, ble Måkestad engros A/S opprettet. Da ble bedriften en totalleverandør, slik vi kjenner den i dag.

– Vi prøver å tilpasse oss og bli kjent med kunden for å forstå deres behov. Vi jobber tett med kunden, og strekker oss langt for å levere råvarer til best mulig kvalitet og pris. Kunden er kongen!

Måkestad leverer nå mat og drikke til hoteller og restauranter, bedrifter, barnehager og private, i tillegg til annet bedrifter trenger i det daglige. De tilbyr et bredt utvalg av lokale, internasjonale og økologiske råvarer med strenge krav til kvalitet og leveringstid. Kundene kan selv velge leverandør.

#åpenimorgen

Mange av kundene til Måkestad er sterkt utsatt og hatt et tøft år som følge av Covid-19, og dermed har det vært en stor nedgang i leveranser. Det har ført til permitteringer og kraftig redusert omsetning for Måkestad. I dag er heldigvis nesten alle medarbeidere tilbake i arbeid igjen. For å oppmuntre medarbeiderne i denne usikre tiden, har de måttet være litt kreative.

– Vi har merket vesentlig nedgang i oppdrag fra restaurant, hotell og kantine, men vi har tro på at det blir bedre til neste år. Vi synes at det er viktig å være sosial, så for å gjøre situasjonen litt bedre for våre medarbeidere, skal vi ha julebord på Teams der vi kjører en matkasse hjem til alle sammen. I tillegg har vi arrangert vårt eget vinkurs, sier John-Olav Måkestad, daglig leder i Måkestad Engros.


Stemningen er stigende blant medarbeiderne i Måkestad Engros.

#handlelokalt

John-Olav Måkestad oppfordrer til å støtte lokale bedrifter i dag slik at de er naboer også i morgen. Han foreslår at man kan spise mer ute for å støtte restauranter, siden smittevernet er ivaretatt, og handle mer fysisk i matbutikker og andre typer butikker.

– Som en Vestlandsbedrift, er våre #VestlandsVerdier lokal handel, lokale produsenter og leverandører, samt å være tett på kunder og ansatte, avslutter John-Olav Måkestad.

Selv støtter Måkestad lokal handel og det å beholde ressurser på Vestlandet, blant annet ved å være kunde hos BIR Bedrift og levere matavfall til vårt «Mat til mat»-prosjekt.

Julekurv

BIR Bedrift og BIR ønsket i årets julegave til sine medarbeidere å støtte en lokal bedrift, i stedet for å velge en storleverandør. Måkestad hev seg rundt og gjorde en fantastisk jobb med å lage fine julekurver med masse god mat!


Julekurv med deilig mat fra Måkestad Engros.

 


Lokalt samarbeid gjør oss sterkere!