Den siste tiden har vi hatt noen branntilløp på sorteringsanlegget vårt, og bare de siste to ukene har det vært to hendelser. Heldigvis har vi godt trente medarbeidere ute på anlegget.

Forrige uke jobbet medarbeiderne i den nye sorteringshallen ute på anlegget som de pleier. De sorterer ut gjenvinnbart avfall og kverner resten til forbrenning. Plutselig sto det store stikkflammer opp fra kvernen.

Skremmende opplevelse

Årsaken til brannen var feilsorterte små bokser med propan som er umulig å se blant mye annet avfall. De eksploderte umiddelbart da de ble lagt oppi kvernen.

Det var en skremmende opplevelse for de involverte, men heldigvis er industrivernet godt opplært og trent. Brannen ble meldt ifra, og de var raskt på plass med effektiv slukking. Det brennende avfallet blir fraktet ut av kvernen, og sorteringsmaskinen kveler flammene med annet avfall. I tillegg var de raskt på stedet med vann til å slukke.

Her er hendelsen filmet med overvåkingskamera i sorteringshallen:

 

Farlig feilsortering

Bokser med propan kan være livsfarlig, og skal sorteres og leveres som farlig avfall. Vi deler denne hendelsen for å vise hvor fort det (nesten) kan gå skikkelig galt, og fordi vi ønsker å fokusere på riktig sortering overfor alle våre kunder. 

Vi håper hendelsen kan bidra til økt grad av riktig sortering.

De små boksene med propan som eksploderte i kvernen.