Klesbutikken Scabal jobber for bærekraft i alle ledd av virksomheten. De selger boxere som er komposterbare, og bruker leverandører som transporterer varer togveien. De har også koblet seg på bossnettet i Strandgaten.

– Vi har mange unge medarbeidere som er opptatt av miljøet, så det å sortere avfallet ser vi på som en selvfølge. Bossnettet gjør at dette blir både enkelt og lite tidskrevende, sier markedssjef Alexander Ingebrigtsen.

Etter at klesbutikken flyttet fra Kløverhuset til eget lokale i Christian Michelsens gate, har de ansatte lagt merke til viktigheten av å ha en effektiv avfallsløsning.

– Tidligere kjørte vi bosset vekk selv, så bossnettet har gjort hverdagen mye enklere for oss. Nå er ansatte flinke til å gå ut med bosset jevnlig, slik at vi unngår lukt, og sparer plass inne. Vi er heldige som har bossnettet rett utenfor døren. Alexander påpeker at det er avgjørende for små butikker at avfallsløsningen ligger rett utenfor døren.

– Mange har kun én ansatt på jobb. Da må det være enkel tilgang til avfallsløsningen, siden man ikke kan forlate butikken over lengre tid. Jeg tror nok en av grunnene til at vi bruker nettet så flittig, er at det er så lett tilgjengelig. I tillegg syns vi prisene er gode.

Scabal er en kunde som BIR Bedrift er stolt av. Med gjenbrukbare bæreposer av filt, elbil i stedet for bensindrevet bil, og boxere man kan grave ned i hagen, vil vi påstå at butikken er blant de mest fremtidsrettede i sin bransje.