En emballasjepresse kan brukes til både papp og plast, og kommer i ulike størrelser. Emballasjen komprimeres, noe som fører til behov for færre hentinger. Dette er både plassbesparende og bra for miljøet.

Fana Data AS er blant våre kunder som har en liten emballasjepresse som brukes til pappemballasje fra datautstyr.

Ved sine tidligere lokaler hadde dataselskapet tilgang til en stor, utendørs komprimator, men da de flyttet inn i nye lokaler på Fantoft, skjønte Gard Samsonsen, systemkonsulent og «pappresseansvarlig», ganske raskt at det var behov for en mindre emballasjepresse som kunne få plass innendørs, da emballasje fra PC-er, skjermer, telefoner og lignende raskt hopet seg opp.

– Har du en del papp, må du ha tilgang til en presse. Denne er veldig lett å håndtere. Jeg kan ikke tenke meg noe som kunne vært enklere.

Han er også fornøyd med å slippe å gå ut med all emballasjen. Pressen er i tillegg ganske stille – den lager ikke særlig mer lyd enn en kaffemaskin.

– Denne emballasjepressen er helt super. Vi hadde ikke klart oss uten!

Fana Data har valgt emballasjepressen B3. Denne kan kobles i vanlig stikkontakt. Trykkraften på platen er tre tonn, og pappballene som kommer ut veier 40 kg. Pressen varsler når den er full.

På innsiden av døren er det instruksjoner for bruk, og utenpå er det tre knapper – en for vanlig pressing, en for å ta ut papp, og en nødstopp. – Den er veldig grei i bruk, og veldig selvforklarende, mener Gard.

Fana Data har tusenvis av dataer og utstyr ute hos bedriftskunder. Her jobber supportavdelingen med saker som kommer inn. Det blir fort mye pappemballasje når bedrifter trenger nytt utstyr.